A1 Hrvatska - Najveća baza vještina za poslove budućnosti

Misija projekta

Kako bi saznali koje su vještine potrebne za obavljanje 100 poslova budućnosti, A1 Hrvatska pokrenuo je projekt koji je okupio 27 stručnjaka koji su analizirali najveću i najrelevantniju bazu vještina u Europi.

 

usvajanje novih vještina

94% voditelja očekuje da njihovi zaposlenici steknu nove vještine

Projekt Mape vještina inspiriran je istraživanjem The Future of Jobs Report, prema kojem će se, zbog sve raširenije upotrebe strojeva i algoritama u radnim procesima, do 2025. otvoriti 97 milijuna novih radnih mjesta. Isto je istraživanje pokazalo da je u 2020. godini čak 94% voditelja očekivalo da će njihovi zaposlenici steći nove vještine, a danas je to očekivanje čak i veće. 

Medium 4710589b 5130 4ada aca0 fb202c63e62f

poslovi budućnosti

100 poslova budućnosti u top 10 industrija u Hrvatskoj

SELECTIO Grupa, A1 Hrvatska, Ministarstvo rada, Algebra i veliki tim stručnjaka koji broji 27 znanstvenika, profesora, menadžera i stručnjaka iz različitih industrija te osnivača tehnoloških kompanija kreirali su popis vještina za buduća zanimanja u prvih deset industrija. Za ovaj projekt HR stručnjaci SELECTIO Grupe analizirali su najveću i najrelevantniju bazu vještina za sve poslove koji danas postoje u Hrvatskoj.

Medium f16669aa 8db5 49ca a92a f70772fd9cc5

Željeli smo podržati misiju pružanja jednakih prilika za učenje, stvaranje i napredak kroz razvoj tehnologije i stvaranje digitalnog društva.

Tanja Prekodravac

SELECTIO Grupa

Podignite HR na novu razinu.

Izgradite tim uz pomoć najboljih HR stručnjaka u Hrvatskoj.
POŠALJI UPIT

Novosti

Najnovije vijesti iz HR svijeta