Equal Pay Champion

Budi prepoznat

Prvi korak prema ravnopravnosti

Postanite Equal Pay Champion!

U većini organizacija postoji razlika u plaćama, no važno je poduzeti prve korake u izgradnji transparentnijeg i pravednijeg sustava. Naša je misija prepoznati tvrtke koje imaju vodeću ulogu na tom putu i usmjeriti one koje imaju još nekoliko koraka do cilja. Prijavite se za Equal Pay Champion i svojim primjerom potaknite druge da postignu značajan napredak u pogledu ravnopravnog i privlačnog radnog okruženja. Postanite lideri u smanjenju razlike u plaćama i pustite da vaša djela govore više od riječi.

Pet koraka certifikacije

Prijava za certifikat

Prijava za certifikaciju započinje potvrdom ponude koju je potrebno poslati putem e-maila bilo kojem predstavniku SELECTIO Grupe. Rok za sve prijave je 30. studeni 2024. godine.

Potpisivanje ugovora

Prvi korak nakon prijave za Equal Pay Champion je potpisivanje Ugovora o suradnji i povjerljivosti podataka. Za uspješno završenu prijavu potrebno je potpisati i dostaviti Ugovor do 31. prosinca 2024. godine.

Certifikacija

Certifikacija prve godine počinje uvidom certifikacijskog tima u aktivnosti koje se poduzimaju u smanjenju razlike u plaćama. Cilj ovog koraka je dokazati da postoji plan za smanjivanje razlike u plaćama.

Finalni izvještaj

Finalni izvještaj koji se šalje nakon prve certifikacije sadrži pregled svih aktivnosti koje su poduzete za smanjenje razlike u plaćama, mišljenje certifikacijskog tima i sugestije za implementaciju DEI inicijativa i praksi koje su u skladu s EU Direktivom. Finalni izvještaj se šalje do kraja veljače 2025. godine.

Dodjela certifikata

Grupna dodjela certifikata održat će se ožujku 2024. godine u Zagrebu. Okupit ćemo se kako bismo slavili uspjehe tvrki koje predvode u utrci za postizanje jednakosti. Službeni popis nositelja Equal Pay Champion certifikata bit će objavljen na dan dodjele certifikata.

VREMENSKI OKVIR

Kako izgleda put do certifikata?

STUDENI 2024.
Prijava za certifikat

=

PROSINAC 2024.
Potpisivanje ugovora

=

SIJEČANJ 2025.
Certifikacija

=

VELJAČA 2025.
Finalni izvještaj

=

OŽUJAK 2025.
Dodjela certifikata

=

TKO SE MOŽE PRIJAVITI

Jeste li dovoljno hrabri za provjeru Equal Pay Indexa?

Veličina tvrtke i broj zaposlenika nisu nam važni. Važno nam je da poduzimate sve korake kako biste dosegli jednakost plaća. Equal Pay Champion je certifikat koji potvrđuje predanost organizacije da svojim zaposlenicima osigura jednake plaće za jednak rad, bez obzira na njihov rod ili druge irelevantne čimbenike. Kada vaša tvrtka pokaže svoju predanost pravednom sustavu plaća, SELECTIO Grupa, vodeća grupacija za savjetovanje u ljudskim potencijalima u Hrvatskoj, uručit će vam certifikat koji potvrđuje da ste predvodnik na putu prema ravnopravnosti.

benefiti

Zašto se prijaviti?

 • Postat ćete privlačnije mjesto za rad
 • Povećat ćete prepoznatljivost
 • Znat ćete smanjiti razliku u plaćama
 • Imat ćete grupnu dodjelu certifikata
 • Dobit ćete priznanje HR zajednice
 • Inspirirat ćete se najboljim praksama
Medium ed577c5e 319d 48d0 b77b 2dac0a646fe6

12.7%

Prosječan pay gap u Europi iznosi 12.7 %.

Medium a57cc2b3 ced8 4c75 ad95 2ff9319d680b

40%

Zbog nejednakosti u plaćama žene imaju i do 40% niže mirovine.

Medium c2af9c13 d804 4b13 a3a6 62e29993d4bc

28 trilijuna

Kad bi sve žene postigle jednakost to bi dovelo do povećanja globalnog BDP-a od 28 trilijuna dolara.

NAŠ PRISTUP

Radimo ono u čemu smo najbolji

01
Medium 33e0e8e8 cc48 4c36 866c f6d0dad61779

Radimo ono što radimo najbolje - Sistematične i pravedne evaluacije

Proveli smo preko 2,000 analiza različitih HR sustava te zahvaljujući stečenom iskustvu uspješno prepoznajemo pravedne sustave plaća.

02
Medium 45cae282 2816 43f1 87bc cad1fcd51c6f

Težimo jednakosti u svemu što radimo

Imamo čvrsta načela i visoku etiku. To uključuje donošenje etički ispravnih odluka kao i postojanje jednog standarda za sve.

03
Medium 81056121 af1d 4585 94c2 99130171346d

Njegujemo partnerski pristup u svim segmentima

Sa svakim klijentom ulazimo u suradnički i uzajamno koristan odnos koji uključuje zajednički rad u svrhu postizanja dugoročnih i održivih ciljeva.

Želite biti dio promjene?

Prijavite se za certifikat i pokrenite promjenu kao Equal Pay Champion!

POŠALJI UPIT

Slični certifikati

Istražite slične certifikate koje izdaje SELECTIO Grupa.

 • Poslodavac Partner

  Svake se godine više od 100 tvrtki prijavljuje za Poslodavac Partner kako bi dobile objektivan uvid u kvalitetu HR sustava te kako bi uz pomoć smjernica i benchmarka unaprijedile HR prakse i tako podržale rast organizacije. Misija projekta je podizati kvalitetu HR-a u regiji i pomagati izvrsnim poslodavcima da se istaknu na tržištu rada.

 • Future Resilience program

  Future Resilience jedini je program u koji se mogu uključiti organizacije iz bilo koje industrije, a koji pomaže zaposlenicima u izgradnji otpornosti na razne poslovne i privatne izazove te nepredvidive i stresne situacije. Projekt podržavaju tvrtke kojima je zdravlje zaposlenika na prvom mjestu.

  Ovaj program tvore tri komponente: edukacijski programi za zaposlenike od kojih svaki uključuje po pet tema u trajanju od 2h, podršku zaposlenicima u obliku anonimnog telefonskog savjetovanja i certifikat Future Resilience.