Društveno odgovorno poslovanje

Brinemo o društvu.

Slušamo, razumijemo i brinemo za druge. To znači da se svaka poslovna odluka u SELECTIO Grupi donosi uzimajući u obzir utjecaj koji može imati na osobu, tvrtku ili industriju.

Brinemo o jednakosti.

Poštujemo prava, privatnost i dostojanstvo svih ljudi, a ne samo naših zaposlenika. Nastojimo djelovati pošteno i otvorenog uma. U praksama zapošljavanja, inicijativama, poslovnim partnerstvima i komunikaciji poštujemo sve, bez obzira na vjeru, spol, rasu ili nacionalnost.

Nastojimo pružiti izvrsnost.

Pružanje vrhunske usluge klijentima jedna je od naših glavnih prednosti. Srž SELECTIO Grupe su zaposlenici koji uvijek traže najbolje rješenje, stalno unapređujući naše usluge i zadovoljstvo klijenata.

Brinemo o budućnosti

SELECTIO Grupa veliku pozornost posvećuje društveno odgovornom poslovanju, implementirajući ga u svoj svakodnevni rad. Kao članica Zajednice za društveno odgovorno poslovanje te kao potpisnica UN-ovog Global Compact sporazuma, promičemo dijalog, učenje, kolektivno djelovanje i visoku poslovnu etiku. SELECTIO Grupa izgrađena je na premisi poštivanja individualnih identiteta i okupljanja komplementarnih talenata i osobnosti. To je zajednica ljudi posvećenih stvaranju mjesta za rad koje je usmjereno budućnosti i u kojemu svatko ima svoje posebno mjesto.

Prikupljamo sredstava za bolje tržište rada

Uz pomoć Instituta za razvoj tržišta rada koračamo prema boljem tržištu rada kroz uvođenje novih modela djelovanja. Podržavamo rad SOS Dječjeg sela Hrvatska, Udruge Igraj, Udruge ADOPTA, Dječjeg doma Zagreb – I. G. Kovačić, Udruge DEBRA i Udruge Krijesnica.

Potičemo inkluziju

Uključivanje osoba s invaliditetom na radnom mjestu podrazumijeva puno više od zapošljavanja osoba s invaliditetom. Inkluzivno radno mjesto cijeni sve zaposlenike zbog njihovih individualnih vještina. S ciljem promicanja istinske inkluzije surađujemo s udrugama osoba s invaliditetom i organizacijama poput UNDP-a, partnera u projektu „Nagrada Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“.

Pružamo potporu u zapošljavanju mladih

Želimo pomoći mladima da razviju svoj potencijal kako bi oblikovali održivu budućnost. Zato organiziramo edukativne radionice za nove generacije. U suradnji s Institutom za razvoj tržišta rada razvijamo nove kompetencije kod mladih u skladu s potrebama i mogućnostima tržišta rada te pružamo cjelovitu i individualiziranu podršku u traženju posla.

Potičemo cjeloživotno učenje

Kroz suradnju s Institutom za razvoj tržišta rada i drugim organizacijama radimo na projektima koji pridonose razvoju kompetencija marginaliziranih skupina na tržištu rada. Među takvim projektima nalaze se: Job College – Job Clubs, za nezaposlene mlade osobe i Projekt 4P - Support + Poslodavci + Tražitelji posla = Posao, za nezaposlene osobe s invaliditetom.

Promičemo visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima

Naš certifikat Poslodavac Partner mjeri utjecaj izvrsnih HR praksi na organizacijski uspjeh. To je rješenje za izgradnju organizacijske kulture koja privlači i zadržava vrhunske talente. Okupljajući više od 200 tvrtki i više od 50 stručnjaka za ljudske resurse, Poslodavac Partner metodologija unapređuje upravljanje ljudskih resursa u sve većem broju tvrtki gradeći sve bolja radna mjesta.