Psihologijsko testiranje

Kontaktirajte nas

Što je psihologijsko testiranje

Najbolji način za procjenu kandidata

Psihologijsko testiranje je ključni dio u potrazi za kandidatima. Testiranje najčešće provodimo u selekcijskim postupcima s naglaskom na procjenu kognitivnih sposobnosti, osobine ličnosti, motivacije, radnih vrijednosti i preferencija, rukovoditeljskih sposobnosti te specifičnih znanja. Procjena može uključivati i psihologijski intervju s naglaskom na utvrđivanje kompetencije, motivacije, prednosti i nedostataka te procjenu kvalitete odnosa s kolegama i nadređenima.

20600

procijenjenih kandidata

Aadabf22 e45e 48a0 8e4a 43a6e89c1f20

Brzo i jednostavno

Selekcijski proces putem online testiranja

Kao rezultat pandemije, selekcijski procesi počinju online kontaktom! U suradnji sa stručnjacima iz područja psihometrije razvili smo online aplikaciju koja omogućuje standardizirano testiranje u nekoliko kategorija. Aplikacija je jednostavna za korištenje i omogućuje sveobuhvatno testiranje - bilo kada i bilo gdje.

Iskusni psiholozi prisutni su online za vrijeme procesa testiranja kako bi kandidatima dali jasne upute i pružili tehničku podršku. Psihološka procjena daje informacije o jakim stranama i potencijalima osobe kroz standardizirani proces čime selekcija postaje puno više od standardne provjere životopisa.

Preporuke

Što kažu naši klijenti?

U SELECTIO Grupi smo našli partnera s kojim surađujemo na više komplementarnih područja. Podržavaju nas u pronalasku novih talenata, te nam pružaju sveobuhvatnu podršku u razvoju. Zahvaljujući timu vrsnih HR stručnjaka sigurni smo da su sredstva koja izdvajamo za razvoj zaista uložena, a ne bačena u vjetar. Tople i iskrene preporuke od PSK HR tima.

Petra Grabušić

Head of HR | Hattrick-PSK d.o.o.

Iznimno sam zadovoljna s isporučenom uslugom! Posebno mi se svidjelo što sam mogla sudjelovati u ulozi opažača, pa sam iz prve ruke vidjela kako se pripremaju i provode testiranja. Sigurno nastavljamo suradnju zbog visoke fleksibilnosti i kvalitete izvještaja, razumijevanja pozicija te sjajnog korisničkog iskustva i pristupačnosti Ive, Marine i ostalih kolegica iz SELECTIO Grupe.

Ana Dasović

stručnjak za razvoj zaposlenika | HT

Godinama, s punim povjerenjem, angažiramo Selectio. Tim s kojim surađujemo uvijek je spreman prilagoditi se našim potrebama. Testiranja se provode u terminima koji nam odgovaraju, a izvještaji su profesionalni i razumljivi. Kolegice su uvijek spremne na dodatna pojašnjenja i savjete te njeguju suradnički orijentiran poslovni odnos koji nam je vrlo važan.

HR tim

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Koji su benefiti psihologijskog testiranja?

Psihologijska procjena omogućava da provjerenim metodama upotpunite sliku o kandidatima te provjerite neke detalje koji se mogu samo naslutiti i u velikoj su mjeri pod utjecajem osobnog dojma.

Dobivene informacije pomažu u donošenju bolje odluke o zapošljavanju budućih, ali i u usavršavanju i promoviranju postojećih zaposlenika.

Što se sve može testirati?

Psihologijska procjena može uključivati testiranje intelektualnih sposobnosti kandidata, njihovih osobina ličnosti, motivacije i radnih vrijednosti, rukovoditeljskih vještina, komunikacijskih i samoprezentacijskih vještina.

Što dobivamo kao rezultat psihologijskog testiranja?

Klijent dobiva interpretativno izvješće koje uključuje rezultate testiranja te preporuku u kojoj mjeri pojedini kandidat ispunjava zahtjeve radnog mjesta te koje su njegove glavne prednosti, eventualni nedostaci te područja za razvoj.

Kako se testiranje provodi?

Naša testiranja provode se online kroz platformu za testiranje. Tijekom testiranja provodi se videonadzor kako bi se osigurali adekvatni uvjeti za testiranje i kako bismo omogućili podršku kandidatima u svakom trenutku.

Kako se pripremiti za testiranje?

Testove i upitnike je najbolje rješavati na mirnom i tihom mjestu, dobro se naspavati i pitati psihologa sve što vam nije jasno. Dajte sve od sebe i budite iskreni i ‘svoji’ u odgovaranju. Tako će vas potencijalni poslodavac upoznati u pravom svjetlu.

Zanima vas usluga testiranja?

Pronalazimo motivirane kandidate koji imaju najveće šanse za uspjeh u vašoj organizaciji!

POŠALJI UPIT

Novosti

Najnovije vijesti iz HR svijeta

Novosti

Veliki vodič za intervju za posao - sve što trebate znati

  • 18. srpnja 2024.
  • 17 min čitanja

Novosti

Kako izgleda testiranje za menadžerske pozicije?

  • 09. srpnja 2024.
  • 4 min čitanja