Novosti

Addiko Bank Beograd ponovo među najboljim poslodavcima u Srbiji

  • Mirta Alfirev
  • 16. listopada 2021.
  • 2 min čitanja

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, i ove je godine dodijeljen tvrtki Addiko Bank a,d, Beograd. U 15 godina postojanja Certifikata, proces certificiranja je prošlo više od 120 kompanija na 10 europskih tržišta, a samo one organizacije koje ostvare barem 75% ukupnih bodova, te 70% u svakom od područja mogu steći titulu „Poslodavca Partnera“.

Kao jedina banka u Srbiji sa statusom „Poslodavca Partnera“, Addiko banka nositelj je Certifikata od 2019. godine, a certifikacijski tim ponovo je visoko ocijenio sva procjenjivana područja – strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje radnim učinkom, usavršavanje i razvoj i odnos prema zaposlenima. Banka se posebno istaknula transparentnim sustavom nagrađivanja koji je u protekloj godini dodatno unaprijeđen, kao i kvalitetno vođenim procesima regrutiranja i selekcije. U kompaniji također postoje razrađeni procesi upravljanja talentima pa se aktivno potiče edukacija i prijenos znanja.

 

Fokus kompanije kroz 2020. i 2021. godinu bila je povećana briga za zdravlje i dobrobit zaposlenika, kao i provođenje društveno odgovornih aktivnosti i vraćanje zajednici. Besplatne seanse individualnog psihološkog savjetovanja, online satovi joge, prezentacije na temu rada od kuće, psihološke otpornosti i pravilnog disanja, samo su neke od pogodnosti koje su uvedene za zaposlene u cilju pružanja psihološke podrške i uspostavljanja balansa privatnog i poslovnog života tijekom krize.

Kako bi Addiko banka pružila pomoć zajednici, pokrenuta je akcija skupljanja odjeće i kozmetičkih proizvoda za djecu iz Doma za djecu bez roditeljske skrbi. Povodom 5. rođendana kompanije, zaposlenici su na poklon dobili torbe koje su oslikale osobe sa smetnjama u razvoju u okviru humanitarne organizacije „Dečje srce“. Uz to, u studenom 2021. godine, zaposlenici će posaditi 500 sadnica širom Srbije u cilju pošumljavanja i poticanja ekološke osviještenosti.

Addiko banka promovira politiku jednakih mogućnosti i rodne ravnopravnosti kroz različite politike i procedure, kao i priključivanjem Inicijativi UN Principi za osnaživanje žena (The Women’s Empowerment Principles). Započeta je i suradnja s Forumom mladih za osobe s invaliditetom (FMI) u cilju uključivanja osoba s invaliditetom u rad u banci putem praksi ili zapošljavanja.

Izuzetna je čast što je naša kompanija nosilac certifikata Poslodavac Partner ponovo nakon 2019. godine. Uobičajeni proces certifikacije, 2020. godine smo zamijenili certifikacijom za izvrsnost u izazovima koje je donijela svjetska pandemija. Zajedno s našim zaposlenima, težimo izgraditi jednu inovativnu, motiviranu i drugačiju banku – banku netipičnih bankara. Ovo priznanje nam je potvrda da smo na dobrom putu”, rekla je Marija Mijatović, direktorica Odjeljenja ljudskih resursa i organizacije.

Novosti

Najnovije vijesti iz HR svijeta