Novosti

Intervju s Helenom Karasić, Direktoricom ljudskih resursa iz Dukata

  • Mirta Alfirev
  • 13. srpnja 2021.
  • 2 min čitanja

 

CKB je nagrađena priznanjem „Izvrsnost u izazovima“ za kvalitetno upravljanje zaposlenicima tijekom pandemije koronavirusa. Riječ je o nagradi koju konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje u cilju promoviranja kompanija koje naročito u izazovnim vremenima na prvo mjesto stavljaju interese i potrebe zaposlenika. Osim toga, svrha priznanja je isticanje važnosti brige o zaposlenima u vremenu krize, kao i promoviranje dobrih praksi koje su u poslovnom svijetu pokrenute u ovom periodu.

Tijekom pandemije, u CKB-u prioritet je bio očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenika i klijenata. Također, posebno se vodilo računa da se kontinuirano i transparentno komuniciraju strateški važne odluke i informacije od značaja za cijeli tim.

Zaposlenima u CKB-u je pravovremeno omogućen rad od kuće, uz dostupnu opremu i digitalne alate. Članovima CKB tima koji nisu bili u mogućnosti raditi od kuće, za vrijeme boravka u prostorijama Banke osigurano je strogo poštovanje propisanih mjera, kao i sva prateća zaštitna sredstva.

U toku pandemije, plaće i benefiti zaposlenika nisu smanjivani. U cilju dodatnog osnaživanja kolektiva u ovom zahtjevnom periodu, Banka je pokrenula i dodatne mehanizme nagrađivanja i motiviranja zaposlenika.

Posebno treba imati na umu da je paralelno s adekvatnim upravljanjem okolnostima izazvanim pandemijom, uspješno proveden i proces pripajanja Podgoričke banke CKB-u, jedan od najkompleksnijih procesa ovog tipa na crnogorskom tržištu.

Ljudi su najveća vrijednost CKB-a i preduvjet svakog našeg uspjeha. Za nas u CKB-u je očuvanje zdravlja zaposlenika, od prvog trenutka pandemije, bilo apsolutni prioritet. Ponosan sam što se nalazim na čelu tima koji je pokazao veliki stupanj empatije, posvećenosti i profesionalizma!“ – istakao je gospodin Pál Kovács, glavni izvršni direktor CKB-a.

Žana Đurović, direktorica Odjeljenja za ljudske resurse, nagradu „Izvrsnost u izazovima“ vidi kao priznanje za cijeli HR tim koji je pružio nemjerljiv doprinos adekvatnom upravljanju okolnostima koje su izazvane pandemijom koronavirusa.

Javnozdravstvena kriza je dodatno istaknula značaj HR-a i koliko u tako teškom periodu zaposlenicima znači podrška koju dobivaju od nas. Cijeli HR tim CKB-a je predano radio, kako bismo kolegama bili adekvatna podrška tijekom ovog izazovnog vremena. Poduzeli smo sve što je bilo u našoj moći da zaposlenima olakšamo novonastalu situaciju i, na osnovi njihovih reakcija, vjerujem da smo u tome uspjeli.“ – zaključila je gospođa Đurović.

Novosti

Najnovije vijesti iz HR svijeta

Novosti

Veliki vodič za intervju za posao - sve što trebate znati

  • 18. srpnja 2024.
  • 17 min čitanja

Novosti

Kako izgleda testiranje za menadžerske pozicije?

  • 09. srpnja 2024.
  • 4 min čitanja