360° procjena

Kontaktirajte nas

Što je 360° procjena

Pouzdana metoda prikupljanja povratnih informacija

Metoda 360° procjene omogućava zaposlenicima feedback od strane nadređenih, kolega, a ponekad i klijenata, kupaca ili dobavljača. Uz procjenu okoline zaposlenik radi i samoprocjenu nakon čega dobiva cjeloviti pregled svojih karakteristika. Ako se pravilno implementira, 360° procjena može biti odličan dodatak performance managementu jer omogućava razumijevanje efikasnosti, vještina i ponašanja - sa stajališta drugih. Puni krug procjene pomaže zaposlenima u osvještavanju snaga i slabosti u svrhu prepoznavanja područja u kojima profesionalno mogu napredovati. 

20569

procjena

E9cedd18 f724 4993 8cf7 293576dff257

Što ćete dobiti

Snažna podrška talent managementu

Uz informacije dobivene procjenom 360° lakše ćete planirati razvoj zaposlenika, timova i organizacije, unaprjedit ćete odnose s klijentima i uspješno ćete definirati potrebne treninge i edukacije za zaposlenike. 

Imat ćete viziju razvoja karijernog puta i leadership vještina i pomoći ćete zaposlenima da postanu svjesni svojih snaga i slabosti kako bi identificirali područja u kojima mogu profesionalno napredovati.

Koji su preduvjeti za korištenje 360° procjene?

Kako bi metoda bila uspješno provedena, mora biti povezana sa strateškim ciljevima tvrtke. Ako ste identificirali ključne kompetencije, kreirali opise radnih mjesta i razvili ili barem isplanirali performance management sistem – spremni ste za 360° procjenu!

 

Je li 360° procjena oblik performance managementa?

Metoda procjene 360° nije oblik performance managementa, ali može biti koristan dio ili prvi korak prije uvođenja cjelovitog performance management sustava.

Kako 360° procjena utječe na razvoj timova?

360° procjena često je prvi korak u postizanju feedback kulture koja potiče razvoj tima i njegovih članova. Nakon 360° procjene članovi tima postaju odgovorniji jedni prema drugima. Otvoreno dijele i dobivaju povratne informacije i imaju input o svom, ali i tuđem radu.

Kako 360° procjena utječe na profesionalni razvoj pojedinca?

 

Puni krug povratnih informacija iz više izvora najbolji je način za razumijevanje sebe i svojih razvojnih potreba kao i organizacije i organizacijskih razvojnih potreba. Rezultati procjene pružaju izvrsne informacije o tome što biste trebali poduzeti kako biste napredovali u svojoj karijeri. 

 

 

Želite provesti 360° procjenu?

Kreirat ćemo upitnik prema vašem sustavu kompetencija!

POŠALJI UPIT

Novosti

Najnovije vijesti iz HR svijeta

Novosti

Mentalno zdravlje u radnom okruženju: OK je ne biti OK

Puno se govori o mentalnom zdravlju no malo se radi na rješavanju samog uzroka problema. Kako prevenirati burnout na poslu? Future Resilience

  • 16. svibnja 2024.
  • 4 min čitanja

Novosti

Kako kreirati HR sustav iz nule?

  • 29. travnja 2024.
  • 7 min čitanja