Novosti

Accelerate program: Kako osnažiti liderski mindset?

  • Tena Žuger
  • 24. listopada 2021.
  • 2 min čitanja

Dobri lideri svojim primjerom pokazuju što traže od drugih. Zato svaka uspješna organizacija nastoji na najvišim razinama pokazati poželjna organizacijska ponašanja. Zanimljivo je da, po uzoru na menadžere, članovi timova svjesno, ali i nesvjesno počinju reflektirati ista ponašanja, ali i razmišljanje. Ako su voditelji timova sposobni zadržati mir i stabilnost u stresnim situacijama, bez obzira na osobni stres, na pola su puta do uspješnog vođenja. Pravilno upravljanje vremenom, odnosima i rezultatima u doba krize uistinu nije lako, a čarobna formula ne postoji. Svaka organizacija je specifična, a svaki tim jedinstven. Upravo zato postoje razvojni programi prilagođeni organizaciji, kreirani na temelju detaljne analize upravljanja.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Mnoge su tvrtke za vrijeme pandemije zanemarile razvoj profesionalnih kompetencija zaposlenika jer je ostvarivanje prihoda postalo glavni prioritet. Ipak, neke su organizacije pokrenule hvalevrijedne programe i upravo su se zato istaknule na svim razinama. Tako su menadžeriFortenova Grupe u suradnji sa SELECTIO Grupom do sada prošli prva dva od osam modula DRIVE Beyond Excellence – Accelerate razvojnog programa. Veličinu programa najbolje prikazuje brojka od gotovo 100 zaposlenica i zaposlenika koji su postali polaznici jer je kod njih prepoznat potencijal za profesionalan razvoj kroz osnaživanje menadžerskih i liderskih vještina, danas nužnih za uspješno nošenje s izazovima vođenja i izgradnju uspješnih timova.

Prvi je modul održan na temu „Voditi sebe i voditi druge – osnaživanje liderskog mindseta“. Kroz edukacije i vježbe polaznici su dobili uvid u početak procesa rasta lidera. Naime, proces promjene kreće od prvog koraka. Zato su polaznici učili introspekciju i rad na svjesnosti što podrazumijeva osvještavanje svog trenutnog stila vođenja i pristupa vođenju tima. Edukacija je obuhvatila i razvoj samosvijesti kao preduvjeta za upravljanje sobom, jer – tek kada znamo voditi sebe spremni smo i voditi druge.

Dobar leadership preduvjet je za uspješnost organizacije, a u vrijeme nesigurnosti i krize predstavlja ključnu razliku između poželjnih i nepoželjnih poslodavaca.

Accelerate program  jedinstven je program kreiran za Fortenova Grupu. No, tvrtke koje ne trebaju custom-made edukacije nego žele aktivirati menadžere kroz otvoreni program kojeg su prošli jedni od najboljih poslodavaca u regiji mogu unaprijediti poslovanje kroz SELECTIO Leadership Akademiju koja obuhvaća jednogodišnji razvojno transformacijski grupni program. Kroz čak 12 tema program polaznike vodi kroz proces promjene i razvoja vještina potrebnih za vođenje timova u 21. stoljeću. Ako vas zanima više, posjetite stranicu SELECTIO Leadership Akademije i započnite transformaciju na bolje!

Novosti

Najnovije vijesti iz HR svijeta